top of page

Hii Babe, Ik ben Valerie !

Ik ben een "overlever" van seksueel misbruik.  Ik zou liegen als ik zou zeggen dat misbruik mijn leven niet heeft bepaald.. want dat heeft het wel gedaan.

Maar het heeft mij ook gevormd, sterker gemaakt en mijn doelen met kracht en doorzetting helpen behalen.

Vandaag ben ik er ook voor jou!

Als Vrouwen Coach wil ik jou helpen om jouw verhaal te delen, veiligheid te ervaren, onzekerheid wegnemen, schaamte bestrijden, grenzen leren stellen, vertrouwen in de wereld herstellen, kwaadheid een plaats leren geven, angstgevoelens loslaten en leven vol vertrouwen.

Bevrijding is een proces..

Veiligheid wordt op jonge leeftijd niet altijd aangeboden. Als volwassene is veiligheid een keuze dat je voor jezelf moet bepalen.

Zelfliefde wordt door de maatschappij met de maatstaf van egoïsme gemeten. Maar kiezen voor zelfliefde is de start zelfvertrouwen.

Jouw stem en ruimte zijn de indicator van hoe mensen jouw behandelen. Helaas wordt bij misbruik vaak het zwijgen opgelegd.

'Healing' is meer dan mediteren en een brief naar jezelf schrijven. Genezen betekend houden van..

"the good, the bad and the ugly."

Mijn Verhaal, Mijn Stem

Ik was als jong meisje vaak bang van mannen en wist niet altijd waarom..

 

Op mijn 16 jaar leerde ik mijn eerste vriendje kennen. Alles leek zo leuk, tot we de volgende stap wilden nemen.. toen kwamen de flashbacks. Allerlei beelden van misbruik, die ik niet kon plaatsen, vervolgt met angst- en paniekaanvallen, verstijfd lichaam en fysieke pijn. Kort na mijn “eerste” gewilde seksuele ervaring bleven de flashbacks maar komen en bleef ik alles verdringen. De relatie met mijn eerste vriendje liep stuk en ik kroop terug in mijn veilige cocon om onbewust mezelf terug te beschermen.

Maar ik wist diep vanbinnen dat er iets niet klopte en zocht HULP!

Op mijn 21ste ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met een psycholoog, een vrouw die gespecialiseerd is in trauma’s met als extra specialisatie seksueel misbruik. Ik ben toen 5 jaar in therapeutische behandeling geweest, waardoor alle doosjes en potjes werden opengemaakt om mijn trauma op tafel te kunnen gooien. Dit was voor mij de eerste stap naar een gelukkig leven.

 

DSC_1069.jpg

I'm a Survivor!

Daar waar ik mij veilig moest voelen, werd ik misbruikt.

Mijn eerste bewuste gedachte was schuldgevoel, ik had dit mezelf aan gedaan. Ik had het uitgelokt. Het moest met mij gebeuren.

Deze gedachten bleven mij voor lange tijd achtervolgen TOT ik met hulp van een psycholoog stap per stap alle verdrongen beelden kon V E R W E R K E N.

De enigste manier om seksueel misbruik te kunnen ‘verwerken’/ ‘herkennen’ kan enkel via VEILIGHEID

Ik heb moeten TIJD NEMEN om te genezen. en te beseffen dat ik geen controle heb en ooit zal hebben over het gedrag van iemand anders. Ik moest mezelf leren VERGEVEN. en achter een lange periode van verschillende jaren, heb ik leren LOSLATEN.

Ik ben een overlever van fysiek misbruik omdat ik KIES om te leven zonder de rugzak van vroeger. Ik geloof onvoorwaardelijk in mezelf en KIJK POSITIEF naar de toekomst.

Ik ben een overlever omdat ik KIES om mijn verhaal te delen en als INSPIRATIE te dienen voor al deze vrouwen die tot vandaag slachtoffer zijn van misbruik.

DSC_1031.jpg

Call 

0496 86 70 34

Email 

Follow

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page